Bloggen för vanliga människor – tvfolk.net

Tips för att anlita takläggare 

Om ditt tak börjar bli slitet och behöver lite kärlek är det nästintill alltid rätt beslut att anlita en professionell takläggare. Även om du vill lägga själva taket själv är det alltid bra att ta in professionell rådgivning när det kommer till att handskas med saker du inte har full koll på. Att anlita en professionell takläggare är idag inte lika dyrt som många tror. Takbyte faller nämligen under ROT-avdraget vilket minskar ner på kostnaden rejält. Det går även att spara lite pengar genom att förbereda så mycket som möjligt inför att takläggaren kommer. Kanske kan du tänka dig att riva ner ditt gamla tak och spara in pengar på den delen i alla fall. Förutom detta är det en del övriga saker som är bra att känna till och tänka på inför ett samarbete med en takläggare. 

Samla in många offerter 

Att ta in många offerter har du säkerligen hört förut, oavsett vad för typ av hantverkare det handlar om, som bra takläggare Göteborg. Det är alltid bra att jämföra. Genom att ta in många offerter kan du jämföra många takläggare med varandra och därmed öka chansen att du hittar en toppenbra firma. Man brukar säga att minst 5 olika firmor är bra att jämföra med varandra för att du ska kunna göra en rättvis jämförelse. Ta in ett gäng olika offerter för att sedan jämföra priser samt vad respektive takläggare kan erbjuda. Därefter kan du enkelt sålla mellan olika erbjudanden för att hitta den takläggare som passar bäst utifrån dina krav och behov. Självklart kan detta arbete ta lite tid men det är en helt klart värd investering du kommer tjäna på i längden. 

Ta in referenser 

Referenser är en annan viktig del av researchen för att hitta den bästa möjliga takläggaren. Be om referenser från respektive takläggare du tittar på så du kan skapa dig en bred uppfattning om deras service och arbetssätt. Om det är möjligt kan ett hembesök hos en tidigare kund även vara fördelaktigt så du kan se takläggarens resultat med dina egna ögon. 

Kräv att din takläggare ger dig en garanti 

Något du ska förvänta dig och kräva av takläggaren du anlitar är någon form av garanti. Se till att garantin täcker både material och arbete för att säkerställa att du är skyddad om något går snett. Om arbetet inte är utfört på ett fackmannamässigt sätt kan nämligen diverse problem uppstå med försäkringsbolagen, i situationen att det uppstår skador som exempelvis fuktskador. Se därför till att du får garanti från takläggaren du anlitar. Denna ska stå skriftligt i det avtal båda parter ska skriva under innan ni arbetet påbörjas. På så sätt är det lätt att gå tillbaka och referera till om olyckan är framme.