Bloggen för vanliga människor – tvfolk.net

NKI index och avtal inom fastighetsförvaltning

Då man går igenom sina avtal med de som ska sköta ens fastighetsförvaltning så kan man undvika konflikter genom att sätta upp ett avtal som är baserat på något som kallas för NKI index. I den här artikeln ska vi gå igenom vad det handlar om och hur man kan anväda det och andra tips för ett avtal med din fastighetsförvaltning som båda parter är nöjda med.

Vad är NKI och vad innebär det för dig i ett avtal?
När man skriver ett avtal med sin fastighetsförvaltning så är det bra att ha en lite lockelse som förvaltaren inte kan motstå. Det är att då ha ett NKI index, detta mäter alltså kundens nöjdhet i tjänsterna. Om man mäter ett NKI så kommer relationen mellan fastighetsägren och dess fastighetsförvaltning dokumenteras så att andra kan se det. Har den som sköter ägarens fastighetsförvaltning dåligt NKI index så kommer det i framtiden att betyda mindre kunder för firman. Det kan vara något att locka eller skrämma iväg förvaltaren med men de som blir lockade är ju oftast då de som vill göra bra ifrån sig.

Var skeptisk mot priserna i avtalen
Många fastighetsägare tittar på så låga priser som möjligt i letandet av fastighetsförvaltning stockholm. Då de flesta utgår från samma avtalsmall så måste man ju börja fundera på varför vissa har väldigt låga priser om det är samma uppgifter som de andra inom fastighetsförvaltning som ska utföras.

Väljer man fastighetsförvaltning men väldigt låga priser så kan det bli att det blir på bekostnad av kvalitén på grejerna som utförs. Förvaltarna kommer att vara slarviga och kanske inte kommer utföra det som är efterfrågat i det du önskar i din fastighetsförvaltning.

Granska företaget du anlitar
För att du ska bli nöjd med din fastighetsförvaltning så granska alltid vilka jobb de utför vid sidan av din fastighet och kolla på den utbildning som förvaltarna har inom området som fastighetsförvaltning stockholm. Det krävs ganska mycket utbildning redan från gymnasiet eller lång erfarenhet inom fastighetsförvaltning för att de ska kunna utföra uppgifterna som fastighetsförvaltning stockholm och det krävs med profession och kvalité på hög nivå för fastighetsförvaltning stockholm. Gå runt till flera olika inom fastighetsförvaltning och prata om deras bakgrunder i yrket och träffa de som ska vara dig till tjänst. Då kommer du få en känsla och en bild på hur det kommer att bli för dig.

Tyvärr så finns det ganska så få stora bolag som är riktigt professionella och ganska många bolag som är små aktörer inom fastighetsförvaltning stockholm. Det finns många bluffmakare inom fastighetsförvaltning så om det är en liten firma som inte har gjort många tidigare arbeten så se till att du verkligen vet att du kan lita på dom.