Bloggen för vanliga människor – tvfolk.net

Funderar du på att skaffa ett massagebadkar? Här får du några tips!

När man skall utföra en badrumsrenovering så kan det vara ett bra läge att sätta in ett massagebadkar om man har vart sugen på det. Massagebadkar finns i många olika utformningar, storlekar och prisnivåer. Beroende på vad man har för behov och hur mycket man är villig att spendera på sitt badkar så kan man få ett lite snävare urval.

Hur stort är ditt badrum?

Det finns rätt så stora massagebadkar, en-sits, två-sits, tre? Hur många skall kunna njuta av badet samtidigt som du gör badrumsrenovering och hur stort badkar har du plats för i ditt badrum? Glöm inte att om du skall utföra en badrumsrenovering så kommer du även att behöva del av din budget till allt det andra så räkna först på det och se sedan hur mycket du har kvar att lägga på ett massagebadkar (om det inte är din högsta prioritet förstås).

Vilken typ av massage vill du ha?

Det finns många olika typer av massagebadkar och beroende på vilken man vill ha så skiljer sig pris och effekt. Det finns luftmassage eller vattenmassage eller både, i regel är vattenmassagen starkare men kan också vara steget dyrare när man tittar på kvalitets-badkar. Luftmassage brukar även låta mer än vattenmassage, köper man ett billigt massagebadkar kan ljudnivån vara rätt så hög vilket kan störa avslappningen.

Om du skall bada länge kanske du skall ha en värmare

Beroende på hur länge man badar kan det vara smart med en värmare, badar man ofta kortare än 30 minuter under badrumsrenovering är det egentligen ingen idé att ha en värmare av drava.se men är man en riktig lång-badare kan det vara skönt att ha en värmare så man inte behöver byta ut vattnet när det kallnar. Det är inte skönt att sitta och frysa i ett kallt bad även om man får massage!

Prisklasser

Man kan få ett massagebadkar för 10 000 kronor men då är det sällan ett av hög kvalitet, det kommer att vara det billigaste på marknaden och jag skulle i de flesta fall avråda från att köpa dessa. Sedan stiger priset i takt med kvaliteten, titta dock inte bara på priset som en indikation för kvalitet eftersom det inte alltid överensstämmer. Det finns massagebadkar som kostar över 100 000 kronor för den som vill ha något extra bra!