Bloggen för vanliga människor – tvfolk.net

Olika jobb på en webbyrå

En webbyrå definieras oftast som en reklambyrå som är specialiserad på internetreklam. Men begreppen är överskridande, idag kan en webbyrå syssla både med internetreklam och även trycksaker och tidningsannonser. Det är ofta både stimulerande och roligt att jobba på en webbyrå. Men man ska inte heller sticka under stol med att det ofta är otroligt stressigt. Det krävs att man kan prestera kreativt på beställning och det gäller att hålla deadlines ordentligt. Det finns ingen ursäkt att inte klara av en deadline och svika kunden.

Det anses idag väldigt attraktivt att arbeta på webbyrå göteborg och lönerna kan vara riktigt höga. Det innebär såklart också att konkurrensen är därefter och du kommer behöva jobba hårt för att säkra din plats. Det kan vara så att du måste börja med att vara oavlönad praktikant hos squib webbyrå göteborg innan du kan få en fast anställning. Det är ingenting för den late, det gäller att ligga i och att inte slarva. Glöm aldrig bort att det alltid finns en kö av folk som vill ta ditt jobb om du inte sköter dig.

Om du är sugen på ett jobb i reklambranschen är det bra att börja med att fråga dig själv vad du är bra på samt vad du är sugen på att göra.

På en webbyrå Göteborg finns det flera olika jobb. Beroende på hur byrån i fråga är uppbyggd kan det se lite mer ut som en traditionell reklambyrå eller vara mer moderna roller som gäller. Men dom flesta byråer har någon form av Copywriter, som ofta jobbar tätt tillsammans med byråns Art Director. Det är dom två som tillsammans kommer på idéer till reklamkampanjer.

Det finns i regel också ett flertal personer som jobbar med den visuella biten. Här finner du ett arbete där du verkligen producerar material och snabbt kan bygga upp en portfolio, t ex för e-handelsplattformar. Det är vanligt att många börjar med att producera, för att sedan längre fram bli befordrad alltefter kunskaperna ökar med tid.

Med tanke på stressen och det hårda jobbet är det viktigt att verkligen tänka efter om du är rätt person för jobbet. Det är många som börjar i reklambranschen som snabbt märker att det inte är rätt plats.