Bloggen för vanliga människor – tvfolk.net

Sugen på att fixa i ordning huset en gång för alla?

Nuförtiden köper många hus som är i stort behov av renovering för att komma undan ganska mycket billigare. Sen flyttar man in och väntar alldeles för länge med att renovera. Det viktigaste som finns när man köper ett hus med renoveringsbehov oavsett hur stort eller litet behovet är, är att man tar tag i det med en gång. Gärna innan man ens flyttar in om det är möjligt. Ett tips är att anlita en snickare så fort man har vunnit budgivningen på huset. Den snickare som du tar hjälp av kan komma till huset och göra en beräkning av vad som behöver göras så fort du får tillträde till huset. Antagligen kan du även få ett prisförslag av snickaren ganska omgående så du vet hur mycket du behöver låna för att göra renoveringen.

Gör det viktigaste först

 Om man känner att det blir för dyrt att göra allt som behöver göras med en gång så anlita en snickare för det viktigaste som skulle kunna vara till exempel köket. Sen kan man göra lite enklare saker själv som att måla och byta lister. När man har bott i huset ett tag och kanske hunnit spara lite pengar för byggföretag Uddevalla så kan man ju anlita en snickare igen för nästa projekt som skulle kunna vara att byta ut trappan till övervåningen eller om man vill renovera vinden. Det finns mycket att göra på ett hus så man får som sagt ta det lite pö om pö om man inte har möjlighet att göra allt på en gång med snickare kungälv och partille. Oavsett hur man väljer att lägga upp sin renovering så är det viktigaste att man inte väntar för länge med något utan ser till att huset blir som man vill ha det inom rimlig tid. Tar man hjälp av en snickare för dem viktigaste projekten så har man i alla fall kommit en bra bit på vägen.

Sätt upp ett mål

 Det kanske viktigaste av allt för att få färdigt huset i tid är att man sätter en deadline och bokar in en snickare med jämna mellanrum så man kan hålla tidsplanen. Alla som har flyttat någon gång vet ju hur lätt det är att bli bekväm efter ett par månader i den nya bostaden. Har man satt en deadline och bokat snickare så blir det garanterat lättare att klara av renoveringen och få ett färdigt och fint hus inom en hyfsat snar framtid!