Bloggen för vanliga människor – tvfolk.net

Ta hjälp av en webbyrå 

Driver du en e-handel eller har en egen hemsida är det inte ovanligt att du behöver ta hjälp av en webbyrå. En webbyrå stockholm har god insyn i olika typer av hemsidor och digitala strategier. Idag är konkurrensen väldigt hård på nätet och det gäller att hamna så högt upp som möjligt på Google och hos andra sökmotorer för att folk ska lägga märke till dig. Genom att anlita en webbyrå kan de se över din hemsida och öka din närvaro på nätet. Det i sin tur gör att fler upptäcker din hemsida eller företag och kan ta till sig det du vill förmedla.  

Att bygga en helt ny webbplats 

Att skapa en helt egen hemsida är både svårt och tidskrävande för den som inte har någon tidigare erfarenhet. En webbplats är oftast den enda chansen man har att göra ett bra intryck på potentiella kunder så det gäller verkligen att den ser proffsig ut. Om du inte känner att du har kunskapen att designa detta på egen hand kan du alltså anlita en webbyrå. Många bygger hemsidor från grunden i programmet WordPress och tar hänsyn till din målbild och vad du står för. De hjälper dig att nå fram med ditt budskap samtidigt som de har kunskap om SEO och gör din hemsida så Google-vänlig som möjligt. Du kan normalt få hjälp med allt från att skriva texter till hemsidan till bilder och layout. Du får därmed också mer tid att verkligen fokusera på det som är kärnan i din verksamhet. 

Göra om en befintlig webbplats 

Du kan också anlita en webbyrå om du redan har en webbplats men känner att den behöver förnyas lite grann. Kanske får du inte så många besökare som du räknar med? Eller så stannar de inte länge på din webbplats? En webbyrå kan analysera vad som behöver förbättras med din hemsida och även göra de nödvändiga förändringarna. Många webbyråer använder en metod som kallas för behovsanalys. Där går ni tillsammans igenom din hemsida och du får prata om vilka känslor en kund ska känna när de klickar sig in på sajten. När man har listat ut detta kan man titta vidare på vilka funktioner och uppmaningar som bör finnas. Du får även chansen att gå igenom verktyg som ett eventuellt kontaktformulär och liknande. Det är viktigt att dessa är tydliga och får med all information som behövs för att kunna hjälpa en kund eller besökare på bästa sätt. Oftast får du vara med genom hela processen så du vet vad som händer på sajten och kan garantera att du är nöjd till 100 %.