Bloggen för vanliga människor – tvfolk.net

Låt inte flytten rubba hela ditt liv

En flytt kan vara en omvälvande upplevelse – särskilt om man inte riktigt räknat med hur jobbigt det kan vara att flytta. Har man bott ett visst sätt länge så har man verkligen vant sig vid att ha det på ett visst sätt och det kan vara svårt att förutse vilka förändringar det är att byta bostad och inte minst vilka förändringar själva flytten innebär under perioden då man förbereder för att flytta. Det tar mer tid och energi än vad man tror och det medför viss problematik. Räknar man med detta är man dock mycket bättre förberedd på vad som kommer, vilket innebär att man kan tackla svårigheter med ett större lugn.

Att ha sitt liv i flyttkartonger gör det lite jobbigare

Det är rekommenderat att börja packa ner sina saker redan månader innan man skall flytta – vilket innebär att desto närmare man kommer flyttens datum desto mer saker är nerpackade och svårare att få tag på när man behöver flyttfirma Göteborg – särskilt om man packar slarvigt, så packa systematiskt och smart, märk alla kartonger så kommer det att gå smidigare.

Glöm inte att räkna med att det tar tid

Varje vecka behöver du vara medveten om den extra tiden det tar att packa ner saker – kanske skall du avsätta två kvällar i veckan till att förbereda för din flyttfirma Göteborg flytt. Märker du att du ligger bra till med att förberedelser med Erixonflytt kan du ta ledigt ibland, annars är detta ett smart sätt att göra det på – det blir mycket lugnare och trevligare och när du blir ledig en dag känner du dig lättad istället för flyttfirma Göteborg och att du inte har planerat in flytt-förberedelser men kommer på det en kväll du trodde du skulle ha ledigt och då istället känner dig nedtyngd av uppgiften.

Självfallet skall du anlita flyttfirma

Det är inget att snacka om, en flytt är alltid bäst när en flyttfirma hjälper till. Inte bara för att det är skönt att slippa bara på alla saker (efter man gjort ett så gediget jobb med alla förberedelser). Det går dessutom mycket snabbare när en flyttfirma gör jobbet – vilket gör att man kommer i ordning snabbare i sitt nya hem. Tänk dig själv att efter alla dessa förberedelser, istället för att börja bära ut soffan i trapphuset så åker du och din käraste till ett trevligt café och äter en långfrukost medan er flyttfirma flyttar alla saker till ert nya boende. Sedan åker ni dit och i lugn och ro börjar komma i ordning i ert nya hem, fulla av energi och optimism för det nya boendet. Tänk vilken skillnad en flyttfirma kan göra.

Uppackningen går smidigt när man packat smart

Att packa ner systematiskt och märka alla kartonger är viktigt inte bara för att sakerna skall vara åtkomliga när man är kvar i det gamla boendet. Även för att de skall vara åtkomliga innan man hunnit packa upp dem. Och även för att det skall gå lätt att packa upp dem. Har man packa ner exempelvis skåp för skåp i köket så går det super-snabbt att packa upp på samma sätt. Ofta vill man ha vissa saker tillsammans i skåp och lådor och då får man hitta motsvarande skåp och lådor i det nya boendet. Detta gör även att man snabbare anpassar sig till exempelvis det nya köket – istället för att behöva leta efter köksredskap varje gång man lagar mat så kommer man snabbt ihåg hur de nya skåpen motsvarar de gamla.